Poznejte tajemství jojobového oleje
Blog
Věčné dilema vánočních dárků
21.11.2019 Beauty tipy
Věčné dilema vánočních dárků
Ačkoliv s kamarádkami probíráte vše od A do Z a máte jasné představy o jejich vkusu, výběr toho správného dárku může být náročný. Pokud se vám nedostá... číst celé
Zobrazit všechny články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Rostlinné oleje
  4. Poznejte tajemství jojobového oleje
31.03.2019

Poznejte tajemství jojobového oleje

Ačkoli nese rostlina název jojoba čínská, z Číny nepochází a nemá s ní prakticky nic společného. Samotné plody se nápadně podobají žaludům a obsahují až 60% tekutého vosku s bodem tání 7 stupňů. Ano, jojobový olej je z čistě chemického hlediska kapalný vosk nikoli olej, přesto jej nazýváme olejem. Díky svému chemickému složení prakticky nežlukne, při správném skladování je jeho trvanlivost téměř neomezená a dá se využívat pro konzervaci kosmetiky. Olej je čirý, bez zápachu a vyznačuje se skvělou vstřebatelností.

Tento olej byl využíván odpradávna indiány, zejména Apači. Indiánské ženy používaly jojobu pro usnadnění porodu a pro hojení jizev a vyhlazení pleti.jojobový olej

Jojobový olej řadíme jej mezi nejkvalitnější a nejvšestrannější olej při péči o pokožku těla a vlasů. Jojobový olej obsahuje přirozený UV filtr 2 – 4, hodí se tedy skvěle pro péči o pleť po celý rok.

Olej z jojoby je svoji strukturou velice podobný lidskému kožnímu mazu, hodí se tedy pro ošetřování všech typů pleti od citlivé po mastnou, aknózní. Olej obsahuje hojnost vitamínu E, který přispívá k ochraně kožních buněk a jeho protizánětlivý účinek se hodí právě při ošetřování pleti postižené akné, kromě toho výrazně napomáhá regeneraci pleti a bojuje s pigmentovými skvrnami.

Jojobový olej se uplatňuje při péči o pleť suchou, kterou dokáže do hloubky hydratovat, vyhlazovat, dále při péči o pleť mastnou, neboť je skvěle vstřebatelný a nezanechává na pleti mastný film, ale také pro péči o pleť citlivou a postiženou ekzémy. Ekzematickou pleť dokáže jojobový olej zklidnit a zmírnit zarudnutí. Olej lze používat místo krému na vlhkou pleť na den i na noc, lze jej obohatit o pár kapek esenciálního oleje – například levandulového, diktamového či esenciálního oleje ylang-ylang.

Jojobový olej na vlasy

Olej se používá i při péči o vlasy, kdy se doporučuje do vlhkých vlasů vetřít několik kapek pro jejich vyživení, uhlazení a hydrataci. Můžete si z jojobového oleje a některého esenciálního oleje udělat vlasový zábal. Pro vlasy se hodí esenciální olej rozmarýn, vavřín nebo tymián. Návod jak si takový zábal doma udělat najdete zde.

V neposlední řadě lze jojobový olej použít při masážích těla i pleti. Používá se často jako jedna ze složek masážních olejů a to pro jeho výbornou skluznost a vstřebatelnost.

Jojobový olej najdete v mnoha produktech od BioAromy:

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Doprava

Zásilkovna 45 Kč

Geis, Česká pošta 99 Kč

Slovenská pošta 3,7 EUR

Doprava zdarma nad 1500,-Kč

Copyright BioAromakosmetika.cz 2014 - 2019 BioAromakosmetika.cz je eshop s řeckou přírodní kosmetikou ze slunné Kréty.
 
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.