Jojobový olej účinky a použití
Blog
6 Bylinek pro krásu
10.07.2019 Beauty tipy
6 Bylinek pro krásu
Péče o kůži je komplexní záležitost. Pokud chceme, aby naše kůže zářila zdravím, je třeba se o ni starat z vnějšku i zevnitř. Jen tak můžeme docílit c... číst celé
Zobrazit všechny články

Poznejte tajemství jojobového oleje

Jedná se o olej získávaný lisováním bílých jadérek simondsie čínské neboli jojoby čínské, jinak známé rovněž jako pouštní ořech. Jedná se o plody  stálezeleného dlouhověkého keře, který dorůstá zhruba 3 m a pěstuje se převážně v Mexiku, Arizoně, Izraeli, Austrálii, Argentině, Peru, tedy v oblastech s plným sluncem a suchou lehkou půdou. Ačkoli nese rostlina název jojoba čínská, z Číny nepochází a nemá s ní prakticky nic společného. Samotné plody se nápadně podobají žaludům a obsahují až 60% tekutého vosku s bodem tání 7 stupňů. Ano, jojobový olej je z čistě chemického hlediska kapalný vosk nikoli olej, přesto jej nazýváme olejem. Díky svému chemickému složení prakticky nežlukne, při správném skladování je jeho trvanlivost téměř neomezená a dá se využívat pro konzervaci kosmetiky. Olej je čirý, bez zápachu a vyznačuje se skvělou vstřebatelností.

Jojobový olej podporuje hojení jizev

Tento olej byl využíván odpradávna indiány, zejména Apači. Indiánské ženy používaly jojobu pro usnadnění porodu a pro hojení jizev a vyhlazení pleti.jojobový olej

Jojobový olej řadíme jej mezi nejkvalitnější a nejvšestrannější olej při péči o pokožku těla a vlasů. Jojobový olej obsahuje přirozený UV filtr 2 – 4, hodí se tedy skvěle pro péči o pleť po celý rok.

Olej z jojoby je svoji strukturou velice podobný lidskému kožnímu mazu, hodí se tedy pro ošetřování všech typů pleti od citlivé po mastnou, aknózní. Olej obsahuje hojnost vitamínu E, který přispívá k ochraně kožních buněk a jeho protizánětlivý účinek se hodí právě při ošetřování pleti postižené akné, kromě toho výrazně napomáhá regeneraci pleti a bojuje s pigmentovými skvrnami.

Jojobový olej se uplatňuje při péči o pleť suchou, kterou dokáže do hloubky hydratovat, vyhlazovat, dále při péči o pleť mastnou, neboť je skvěle vstřebatelný a nezanechává na pleti mastný film, ale také pro péči o pleť citlivou a postiženou ekzémy. Ekzematickou pleť dokáže jojobový olej zklidnit a zmírnit zarudnutí. Olej lze používat místo krému na vlhkou pleť na den i na noc, lze jej obohatit o pár kapek esenciálního oleje – například levandulového, diktamového či esenciálního oleje ylang-ylang.

Jojobový olej na vlasy

Olej se používá i při péči o vlasy, kdy se doporučuje do vlhkých vlasů vetřít několik kapek pro jejich vyživení, uhlazení a hydrataci. Můžete si z jojobového oleje a některého esenciálního oleje udělat vlasový zábal. Pro vlasy se hodí esenciální olej rozmarýn, vavřín nebo tymián. Návod jak si takový zábal doma udělat najdete zde.

V neposlední řadě lze jojobový olej použít při masážích těla i pleti. Používá se často jako jedna ze složek masážních olejů a to pro jeho výbornou skluznost a vstřebatelnost.

Jojobový olej najdete v mnoha produktech od BioAromy:

Zobrazuji 1-3 z 3
    24h krém  pro normální - mastnou pleť. S jojobovým olejem, růží a ylang-ylang
    635 Kč
    525 Kč bez DPH
    635 Kč
    525 Kč bez DPH
    skladem
    ks
    • TOP produkt
    Odličovací olej s heřmánkem a diktamem
    355 Kč
    293 Kč bez DPH
    355 Kč
    293 Kč bez DPH
    skladem
    • Akce
    Jojobový olej - 100 ml
    Běžná cena 339 Kč
    279 Kč
    231 Kč bez DPH
    279 Kč
    231 Kč bez DPH
    Skladem
    ks
    Produktů na stránku 122436

    Novinky z našeho blogu

    6 Bylinek pro krásu
    10.07.2019 Beauty tipy
    6 Bylinek pro krásu
    Péče o kůži je komplexní záležitost. Pokud chceme, aby naše kůže zářila zdravím, je třeba se o ni starat z vnějšku i zevnitř. Jen tak můžeme docílit c... číst celé
    Přírodní kosmetika BioAroma proti akné v mládí i dospělosti. Jak na to?
    28.06.2019 Akné
    Přírodní kosmetika BioAroma proti akné v mládí i dospělosti. Jak na to?
    Léčba aknózní pleti vyžaduje kvalitní péči o pleť se správnými a účinnými přípravky proti akné. S přírodní řeckou kosmetikou BioAroma z Kréty se koneč... číst celé
    Opalování s rostlinnými oleji - jaké mají SPF?
    Opalování s rostlinnými oleji - jaké mají SPF?
    Prázdniny nám klepou na dveře a nastává tak čas dovolených, delších pobytů venku a koupání. A opět se nám otevírá téma opalování. Ano či ne? V jaké mí... číst celé
    Olivový olej kouzlí nejen v kuchyni. Je skvělý i pro pleť, vlasy a tělo!
    Olivový olej kouzlí nejen v kuchyni. Je skvělý i pro pleť, vlasy a tělo!
    Olivový olej se vyrábí lisováním oliv a je základem středomořské stravy. Je bohatý na minerály a vitamíny, včetně vitamínu A, D, K a E a jeho antioxid... číst celé
    Doprava

    Zásilkovna 45 Kč

    Geis, Česká pošta 99 Kč

    Slovenská pošta 3,7 EUR

    Doprava zdarma nad 1500,-Kč

    Copyright BioAromakosmetika.cz 2014 - 2019 BioAromakosmetika.cz je eshop s řeckou přírodní kosmetikou ze slunné Kréty.
     
    Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.